Zonnepanelen op je huurhuis?

  1. Nieuws
  2. Zonnepanelen op je huurhuis?

Het kan!

Het Maartendijkse Zonnecollectief timmert aan de weg. In oktober werd een voorlichtingsavond gehouden in De Vierstee waarbij ook Hermine uit Bilthoven aanwezig was. Zij wil zonnepanelen maar heeft een huurhuis. “Ik heb gewoon een mailtje gestuurd aan SSW en het mocht”, zegt Hermine. Goed nieuws dus voor huurders.

In september oriënteerde ze zich en begon ze offertes aan te vragen. Ze beveelt daarbij aan om minimaal vier leveranciers te laten komen zodat je goed geïnformeerd bent. Die van de leverancier van het Maartendijkse collectief, beviel haar het beste. “Je krijgt korting als je met de collectieve actie meedoet.” Om toestemming te krijgen van verhuurder SSW vulde ze het formulier in dat je normaal voor een verbouwing gebruikt. De panelen vallen onder de inboedelverzekering, dus dat is geen probleem.

Lage elektriciteitsrekening

Het risico dat bij een verhuizing de nieuwe huurder de panelen niet wil overnemen, schat ze niet groot in. “Bovendien heb ik voorlopig geen verhuisplannen.” Dankzij de zonnepanelen brengt het geïnvesteerde geld nu meer op dan op de spaarrekening. En er is weer een leverancier van duurzame energie bijgekomen in de gemeente! Drie weken na het geven van de opdracht lagen de panelen op het dak. Hermine: “Je hebt de aanschafprijs er ongeveer in 7 tot 8 jaar uit. Het rendement zit in de lage elektriciteitsrekening.”

 

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...