Zet je cv-ketel op 60 graden

  1. Nieuws
  2. Zet je cv-ketel op 60 graden

Urgenda is begin 2021 al gestart met de actie ‘Zet ‘m op 60’. Een actie om gas te besparen en dus de CO2-uitstoot te verminderen. Dit voorjaar zal ook in onze gemeente de actie worden gepromoot. BENG! steunt deze actie en is beschikbaar voor hulp en advies aan inwoners.

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter en zuiniger op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Een rendementsverbetering van uw ketel met 5-10%! Die is zeker haalbaar het grootste deel van het stookseizoen. En desnoods zet u de ketel in die ene koude week op 70 graden. Niet vergeten daarna weer omlaag te zetten.

Is 50 graden ook mogelijk?

Heeft u al een goed geisoleerd huis dan is het misschien mogelijk de keteltemparatuur nog verder te verlagen. Bijvoorbeeld naar 50ºC? Hiermee kun je tevens testen of je huis klaar is voor verwarmen op een lage temperatuur, bijvoorbeeld met een warmtepomp of via een warmtenet?
Verlaag dan 2 weken lang de temperatuur van de cv-ketel naar 50 graden en ervaar het zelf.

 

Op de website zetmop60.nl vind je een uitgebreide handleiding over et instellen van uw cv-ketel. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Op woensdag 2 februari organiseren we een online informatie-avond ‘Verlaag uw gasverbruik’. Hierbij gaat het uitgebreid over de werking van uw cv-ketel, de mogelijkheden tot besparing en toepassingsmogelijkheden van een warmtepomp.

Gerelateerd nieuws