Wat een matches, op de Beursvloer!

  1. Nieuws
  2. Wat een matches, op de Beursvloer!

Wie weet een nieuwe kantoorplek? En wie wil in ruil een besparingsadvies? BENG! was onder andere met die vraag en dat aanbod van de partij op de Beursvloer De Bilt op 30 april. Bij dit netwerkevenement kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, en nog belangrijker: ‘matches’ maken. Lees onze ervaringen. 

“Natuurlijk kwamen we niet zonder concrete vragen”, vertelt Carlijn, coördinator communicatie van BENG!. Zij en Willy Douma (Eerste Hulp bij Energie) legden enthousiast veel contacten op de Beursvloer die Samen voor De Bilt elk jaar organiseert. “Ons voornaamste doel voor dit event was het vinden van een nieuwe kantoorruimte die voldoet aan onze behoeften. Waar we kunnen vergaderen, informatieavonden kunnen houden en met onze vrijwilligers kunnen samenkomen. Zelf konden we expertise bieden op het gebied van energieadvies en isolatie.”

Goed georganiseerd

Zodra de burgemeester de gong had geslagen kwam iedereen in beweging. “Het was gezellig druk en goed georganiseerd. Alle organisaties, bedrijven en instanties hadden van tevoren hun vraag en hun aanbod doorgegeven. Met naambordjes op was het gemakkelijk om mensen van een bepaalde organisaties te vinden.” Zodra een match was gemaakt, werd die vastgelegd op papier en ingeboekt bij de accountant.

Nieuwe ideeën gekregen
“We hebben een aantal heel interessante gesprekken gehad en daardoor kregen we ook weer nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld om een kantoor te delen met een andere organisatie. Daarnaast hebben we matches gemaakt met een accountantskantoor, iemand die een duurzaam huis aan het bouwen is. En er zijn contacten gelegd met de Klimaatburgemeester, Grootouders voor Klimaat, en een re-integratieproject waar we misschien mee kunnen samenwerken”, zegt Carlijn.

Duurzame toekomst
“Het was goed om te zien hoeveel organisaties in De Bilt zich inzetten voor een duurzame toekomst. En iedereen wil elkaar graag een handje helpen. Het is leuk om daar onderdeel van te zijn. Ik wil dan ook iedereen bedanken die de tijd nam om met ons te praten. We kijken uit naar alle samenwerkingen!”

1 mei 2024
(naschrift 20 juni 2024: een nieuwe werkruimte voor BENG! lijkt bijna rond)

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...