VvE Poorthoven II kreeg een zonnedak – ‘zo’n project brengt mensen ook bij elkaar’

  1. Nieuws
  2. VvE Poorthoven II kreeg een zonnedak – ‘zo’n project brengt mensen ook bij elkaar’

Het dak van de VvE Poortgebouw II in Bilthoven kreeg onlangs 134 zonnepanelen. Één dak, één meter en sámen profijt. Minne Sijtsema nam het initiatief, kreeg ondersteuning van BENG!s project Biltse Zonnedaken en de  bewoners stemden voor. ‘En het ging ongelooflijk snel!’ De panelen zullen ongeveer 43.400 kWh per jaar produceren.

Initiatiefnemer Minne Sijtsema: ‘In de herfst van mijn leven wil ik graag een tweede carrière in de energietransitie, maar ik miste ervaring. Dit dak is in zekere zin mijn ‘stageproject’. Hij ging met bewoners van de flat in gesprek en werd inhoudelijk bijgestaan door Corien van de Haak van het project Biltse Zonnedaken van BENG! En dat ging goed, bewoners voelden ervoor. Voorafgaand aan bewonersvergaderingen konden zij al hun vragen kwijt, die persoonlijk werden beantwoord. Sijtsema: ‘Er ontstond snel het gevoel van een gezamenlijk project. Er kwam niet alleen energie op de flat, maar ook in de flat. Het project was volop onderwerp van gesprek, er kwam ook een BBQ én een groen dak op de bergingen. Zo’n groot project samen doen brengt mensen bij elkaar.’

Het zonnedak is het eerste afgeronde project van Biltse Zonnedaken. Dit project van BENG! biedt eigenaars van grote daken kosteloos advies en begeleiding, bij het hele traject.  ‘Bij VvE Poorthoven II ging het ongelofelijk snel ’vertelt Corien van de Haak, projectleider voor Biltse Zonnedaken. De ALV koos voor één groot systeem, met SCE-subsidie. Toen duidelijk was welke installateur het beste bod had, was de opdracht snel gegeven. ‘In een paar maanden was het hele project rond’.

Heb je een groot dak en voel je voor zonnepanelen? Kijk dan op Biltse Zonnedaken, voor kosteloos en onafhankelijke advies en begeleiding van het hele traject.

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...