Ventileren waarom zou je? – infoavond 29 november

  1. Nieuws
  2. Ventileren waarom zou je? – infoavond 29 november

In dit seizoen willen we het allemaal: de kou buiten houden. Toch is het nodig je huis goed te ventileren, en dat is iets anders dan even luchten. Maar is dat wel energiezuinig? En hoe pak je het dan goed aan?

 

Het isoleren van je huis zorgt voor een lagere energierekening, dat weten we. Dus alle kieren dicht en ventilatieroosters gesloten houden? Nou, dat laatste dus niet. Want ventilatie is heel belangrijk voor je gezondheid, het gaat schimmel tegen en is noodzakelijk voor minder fijnstof binnenshuis. Maar ventilatie kost toch warmte? Inderdaad, door ventilatie verlaat warme lucht het huis. Maar frisse buitenlucht komt daarvoor in de plaats. Dat is schonere lucht maar ook drogere lucht, zelfs als het buiten vochtig is. En drogere lucht warmt sneller op. Dat is juist weer gunstig voor je energieverbruik.

Hoe kun je goed ventileren?
Ventileren kan op veel manieren: natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie, zelfregelende roosters en meer. Kun jij tips gebruiken en praktisch advies? Op woensdagavond 29 november verzorgen de energieambassadeurs van BENG! een gratis informatieavond over dit onderwerp. In een uur hoor je de mogelijkheden, hoe het allemaal werkt en wat de kosten zijn. Aanmelden kan via: www.bengdebilt.nl/agenda. Je bent welkom.

Gerelateerd nieuws