Subsidie (hybride) warmtepompen verhoogd

  1. Nieuws
  2. Subsidie (hybride) warmtepompen verhoogd

Na een goede lobby van Vereniging Eigen Huis heeft de overheid besloten de subsidieregeling voor (hybride)warmtepompen per 1 januari 2022 te verhogen van 20% naar 30% van de totale investeringskosten.

Belangrijk om te weten!

Als u dit jaar nog een warmtepomp aanschaft kunt u ook aanspraak maken op de subsidie van 2022. U moet binnen 12 maanden na plaatsing van de warmtepomp de subisidie aanvragen.

Veel fabrikanten van warmtepompen hebben momenteel mooie cashback acties bij de aanschaf van een warmtepomp. Zo geeft Remeha €400 cashback tot 28 februari 2022 (check de website voor de actievoorwaarden).
Zoek voor plaatsing naar een erkende installateur die verstand heeft van Warmtepompen en CV, bijvoorbeeld via de website van de ketelfabrikant.

De subsidieregeling is uitgebreid en geldt nu ook voor HYBRIDE warmtepompen.

Als u het klimaat ter harte gaat: Met een hybride warmtepomp bespaart u al snel 50-60% op uw gasverbruik. En ca 30% op uw verwarmingsrekening.
Dit komt doordat een warmtepomp een veel hoger rendement heeft dan een cv-ketel.
Bijkomend voordeel is dat uw ketel veel langer mee gaat en de onderhoudsbeurt niet meer jaarlijks hoeft plaats te vinden maar bijv. na 2000 m³ gas.

Wat is een warmtepomp?

Meer informatie over de subsidieregeling (ISDE)

Gerelateerd nieuws