BENG! groeit. We voeren steeds meer projecten uit op het gebied van duurzame energie in onze gemeente. Daardoor zijn er meer werkzaamheden. Zo krijgen we steeds meer verzoeken binnen van mensen die samen met hun buren de straat of wijk willen verduurzamen. Om hen te ondersteunen zoeken we versterking.

We zoeken jou als

Sociale ambassadeur (vrijwilliger)

 

Wat ga je doen?

Je gaat je inzetten voor de verduurzaming in je eigen wijk, buurt of dorp. Je betrekt de bewoners bij het verduurzamen van de huizen en/of energie-opwek-plannen, zodat er misschien collectief actie kan worden ondernomen. Je organiseert bijeenkomsten en je zorgt ervoor dat er goede informatie en kennis beschikbaar is. Zo neem je de bewoners mee in een gezamenlijke aanpak voor een duurzamere buurt of wijk.

Wat vragen we?

  • Je bent sociaal, enthousiast en je wil je graag inzetten voor een duurzaam De Bilt.
  • Je bent in de gelegenheid vanuit huis te werken op je eigen computer.
  • Je kan goed organiseren, je werkt gestructureerd en je komt je afspraken na.

Wat krijg je ervoor terug?

Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Je wordt ‘opgeleid’ om als sociaal ambassadeur aan de slag te gaan. Verder kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Je werkt in een enthousiast en gezellig team. Er is een vergoeding beschikbaar.

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een Bilts initiatief van en voor bewoners en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. We hebben diverse energieopwek-projecten en energiebesparingsprojecten. Bij BENG! zijn nu ruim 50 vrijwilligers actief. We geven informatieavonden, doen energiescans in koophuizen, geven advies aan huis voor huurders en helpen hen met het installeren van de (gratis) besparende materialen. Meer informatie vind je op onze website www.bengdebilt.nl.


Kennismaken?  

We zien graag je vragen tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar: info@bengdebilt.nl.

februari 2024