Proost op een actief jubileumjaar

  1. Nieuws
  2. Proost op een actief jubileumjaar

BENG! gaat haar tiende jaar in! Op 24 januari toostten actief betrokkenen bij de diverse projecten op een goed jubileumjaar. Een jaar met als speciale inzet: de contacten verbreden in alle woonkernen en goed luisteren waar behoefte aan is. ‘We willen elkaar als bewoners versterken, voor meer duurzame energie in onze gemeente.’

Voorzitter Nicole van Overbeek blikte in haar toespraak kort terug. Ze is blij met de groei in het afgelopen jaar. ‘We hebben nog meer ‘professional vrijwilligers’ weten aan te trekken: energieambassadeurs, energiecoaches en -klussers. Maar ook mensen met expertise in beleidszaken, contracten en overeenkomsten.” Verder noemde ze de diverse grote projecten “waarmee we meters maken”. Zoals Zonneweide Voordaan voor 35.000 zonnepanelen, Biltse Zonnedaken en het project Eerste Hulp bij Energie. Voor de opschaling van activiteiten van BENG! is ook verzakelijking en professionalisering nodig. “Ook daaraan blijven we werken.”

Verder wortelen
Namens de jubileumwerkgroep vertelde Jeroen den Uyl over de activiteiten in 2023. “Buiten wat er al allemaal loopt, wil BENG! nu even niet doorrennen, maar juist stilstaan. Bij de vraag: hoe kunnen we nog meer aansluiting krijgen en verder wortelen, in allen woonkernen. ” Daarvoor wil BENG! veel contacten leggen met inwoners, verenigingen en organisaties in alle delen van de gemeente.

Luisteren
Suggesties voor contactpersonen zijn welkom en dat geldt ook voor menskracht voor het voeren van de gesprekken. Welke gedachten, wensen en ambities voor duurzame energie zijn er in de verschillenden woonkernen en wat houdt mensen nog meer bezig? “De oogst verwerken we in een nieuw 10-jarenplan voor onze energie coöperatie. U hoort er ook over in een jubileumfeest dat voor  komend najaar is gepland.”

BENG! is de onafhankelijke energiecoöperatie van, voor en door inwoners van De Bilt. Wil je ook een bijdrage leveren aan onze activiteiten, werkgroepen of projecten op weg naar een energieneutrale gemeente? Of wil je BENG! iets meegeven of in gesprek? Mail dan naar info@bengdebilt.nl

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...