Veel huiseigenaren in De Bilt willen aan de slag met – verdere – verduurzaming van hun woning. Energiecoöperatie BENG! biedt daar hulp bij. Met energieadviezen, energiescans aan huis en met informatieavonden willen we onze gemeente sneller energieneutraal maken. Onze vrijwillige energieambassadeurs zetten zich daar volop voor in en hebben het steeds drukker. Daarom vragen we: wil jij het eerste contact namens BENG! voor hen zijn en hen administratief ondersteunen?

We zoeken jou als

ondersteuner energieadvies koopwoningen (vrijwilliger)

voor 4 tot 8 uur per week

 

Wat ga je doen?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van huiseigenaars, zoekt de juiste persoon bij de vraag en verwerkt een en ander administratief.

Bij energievragen: via ons mailadres stellen Biltse bewoners hun vragen aan BENG! Bijvoorbeeld over isolatie, verwarming, zonnepanelen enzovoort. Jij vangt de vragen op, stuurt een bevestiging en stuurt de vraag door naar de juiste persoon binnen BENG! Vaak zijn dat onze energieambassadeurs, maar soms ook andere personen of bedrijven in ons netwerk.

Bij energiescans: Onze energieambassadeurs bekijken een huis en maken dan samen met de bewoners een plan ter verduurzaming van de woning. Er is steeds meer vraag naar zulke energiescans. Jij verwerkt de digitale aanvragen, verwerkt ze in het systeem en koppelt ze aan een energieambassadeur.

Bij Informatieavonden: BENG! organiseert regelmatig informatieavonden over verduurzaming. Zo delen we kennis en ervaring zodat bewoners zelf aan de slag. Er zijn avonden over zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, elektrisch rijden etc. Jij houdt de aanmeldingen bij en stuurt de deelnemers een bevestiging en informatie. Wil je ook af en toe gastvrouw/man zijn bij een avond? Dat zou helemaal fijn zijn!

 

Wat vragen we?

  • Je hebt gelegenheid vanuit huis te werken en kunt je inzet wat verdelen over de week. We hebben drukke en mindere drukken tijden. Je bent vrij je eigen tijd in te delen maar het is belangrijk dat bewoners redelijk snel geholpen worden.
  • Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende soorten mensen en dat vind je ook leuk. Je denkt ‘klantgericht’.
  • Je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing
  • brengen wij jou bij.
  • Je werkt gestructureerd en komt je afspraken na.
  • Je kan werken met Word en Excel. Binnen BENG! maken we gebruik van het computersysteem Econobis. Kennis hiervan is natuurlijk welkom maar je krijgt de tijd en begeleiding om dit je eigen te maken,
  • Je werkt samen met de medewerker Participatie en Communicatie. Er is regelmatig overleg maar je werkt vooral zelfstandig.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt zo mee aan een duurzaam De Bilt: goed voor onze eigen leefomgeving en tegen nog meer klimaatverandering. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Daarom bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben.

Je werkt in een enthousiast team. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.

 

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een onafhankelijk Bilts initiatief van en voor bewoners en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. Bij BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief, in diverse rollen.

Onze energieambassadeurs richten zich op advies voor duurzamere koophuizen. Verder zijn er energiecoaches en energieklussers die zich vooral inzetten voor energiebesparing in huurwoningen. Meer informatie vind je op onze website www.bengdebilt.nl

 

Kennismaken?

We zien graag je vragen over deze vacature tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar: info@bengdebilt.nl of Bertien.vandekerk@bengdebilt.nl

oktober 2023