Leningreglement voor leden van BENG! De Bilt

  1. Nieuws
  2. Leningreglement voor leden van BENG! De Bilt

BENG! doet voor grotere projecten een beroep op leden wanneer er kapitaal nodig is. Bijvoorbeeld voor de verdere ontwikkeling van Zonneweide Voordaan, of voor de daaropvolgende exploitatiefase, of voor grotere zonnedak-projecten.

Daarom hebben de leden van BENG! op de ledenvergadering van 14 november jl een voorstel van het Bestuur van BENG! besproken. Met de daar vastgestelde uitgangspunten is een Leningreglement tot stand gekomen dat door het Bestuur van BENG! op 5 december jl is vastgesteld.

Het Leningreglement is de basis voor leningen die BENG! uitgeeft. Voor elke lening wordt een document opgesteld met de voor die lening geldende voorwaarden. Die documenten voldoen aan de eisen van de AFM.

Kortom: het Leningreglement van BENG! voorziet in een formele voorwaarde waarmee BENG! bij haar leden op verantwoorde wijze kapitaal kan ophalen. Daarmee kan BENG! projecten realiseren die in belangrijke mate bijdragen aan het versnellen van de energietransitie in onze gemeente, in lokale eigendom.

Het leningreglement is te vinden in de blibliotheek op de website en hieronder direct te downloaden:

Voor commentaar en suggesties houden we ons beschikbaar.

Het Bestuur van BENG!

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...