Kom 10 oktober en praat mee over de kansen van zonnestroom!

  1. Nieuws
  2. Kom 10 oktober en praat mee over de kansen van zonnestroom!

Groot dak, groot hart of allebei?

Er zijn zóveel grote daken in onze gemeente, zóveel kansen voor zonnestroom. En even zóveel kansen als we het hebben over rendement. Voor jezelf, jouw bedrijf, voor anderen en natuurlijk ook voor een energieneutraal De Bilt. Samen hebben we de kennis, de ambitie en de mogelijkheden. Waar wachten we eigenlijk nog op?  

Uw dak een Bilts Zonnedak?

Daarover organiseert BENG! een speciale bijeenkomst op maandag 10 oktober. Ben je erbij? We horen graag je overwegingen en bieden informatie die je misschien nog zocht. Over zonnepanelen op jouw grote dak, waar begint je en wat levert het op? Over het beschikbaar stellen van je dak aan anderen. Hoe werkt dat? Over een gezamenlijk zonnedak met buren en omwonenden. Wat zijn de voordelen?

BENG! begeleid je vanaf de start tot en met het openingsfeest kosteloos, deskundig en onafhankelijk. Ontdek op de bijeenkomst álle mogelijkheden en verstrek je dak. Sluit je aan bij de groeiende groep Biltse Zonnedaken.

Investeer met je hart

Elke Rabé, Klimaatburgemeester van De Bilt, daagt ons deze bijeenkomst uit om eens anders te kijken naar duurzaam investeren. Investeer vanuit je hart, door de opbrengst te delen met mensen die zelf niet kúnnen investeren, maar de opbrengst juist hard nodig hebben. Investeren in zgn ‘maatschappelijke zonnepanelen’. “Neem plaats bij mij aan tafel, dan praten we verder.” Aldus Elke Rabé.

Programma

Na een toelichting op het project Biltse Zonnedaken gaan we met elkaar in gesprek aan dialoogtafels. Tijdens het intermezzo veilt BENG! het allereerste maatschappelijke zonnepaneel. De kranten zijn uitgenodigd voor een persmoment met de hoogste bieder, wiens hart mag spreken. Wethouder Krischan Hagedoorn zal de veiling bijwonen en praat vervolgens met ons verder over het belang van zonne-energie op onze daken. Tot slot een gezamenlijk afsluiting en praten we nog wat na met een hapje en drankje.

Kom, ontdek de mogelijkheden en praat mee op:

Maandag 10 oktober 2022:

17:00 – 17:15                    inloop (thee/koffie)

17:15 – 17:20                    intro dagvoorzitter

17:20 – 17:30                    toelichting Biltse Zonnedaken

17:30 – 17:40                    toelichting ‘investeer vanuit je hart’ op Biltse Zonnedaken

17:40 – 18:05                    werksessie – dialoogtafels

18:05 – 18:35                    Intermezzo

  • Kennismaking met Wethouder Krischan Hagedoorn gemeente De Bilt (o.a. energietransitie, duurzaamheid en vastgoed)
  • Veiling van het eerste maatschappelijk zonnepaneel & persmoment

18:35 – 18:55                    werksessie – dialoogtafels

18:55 – 19:00                    afsluiting & netwerkborrel

Locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven

Wij zien je graag op 10 oktober, je kunt je hieronder direct aanmelden voor deze bijeenkomst!

 

Gerelateerd nieuws