Kees is klusser – voor Eerste Hulp bij Energie

  1. Nieuws
  2. Kees is klusser – voor Eerste Hulp bij Energie

BENG! zet zich naast duurzame energie ook in voor betaalbare energie. Om dit te bereiken is het project ‘Eerste Hulp bij Energie’ vorig jaar gestart. Voor gratis hulp aan bewoners met een klein budget. Vrijwillige coaches geven gratis advies om energie te besparen en energieklussers helpen installeren. Eén van de nieuwe klussers is Kees van der Lit uit De Bilt.

Sinds een paar maanden is Kees vrijwilliger bij BENG! als energieklusser voor het project Eerste Hulp bij Energie. Het project is bedoeld om vooral huurders te helpen met gratis energiebesparende maatregelen in hun huis. Ook de materialen zijn kosteloos, dankzij gemeente De Bilt. ‘Gelukkig’, zegt Van der Lit, ‘niet iedereen heeft het geld daarvoor.’ Klussen is zijn lust en leven. ‘In mijn werkzame leven had ik een eigen klusbedrijf’, vertelt hij. ‘Ik heb brede ervaring opgedaan en die kan ik nu weer goed gebruiken binnen BENG!’.

Van der Lit hoorde van iemand dat BENG! klussers zoekt. ‘Dat leek hem wel wat. ‘Tijdens een bezoek aan één van hun vergaderingen hoorde ik over de verschillende kluswerkzaamheden. Hetzelfde als waar ik mij vroeger mee bezighield. Echt top!’ Inmiddels heeft hij vier huishoudens geholpen. ‘Tochtstrip geplaatst, een brievenbusborstel en een waterbesparende douchekop. Vanmorgen ben ik nog bij een klant geweest in Maartensdijk. Mooi om hun huis verder te verduurzamen’.

Tips van Kees: ‘Zorg altijd voor goede tochtstrips, dus zonder verfspatten en niet te oud. Ook een gordijn voor de deur helpt flink besparen! Die plaatsen wij ook trouwens.’

Kun je deze hulp gebruiken? Of wil je vrijwilliger worden? Mail of bel dan naar energiecoach@bengdebilt.nl of 06 43961500. Zie ook de website www.eerstehulpbijenergie.nu

Gerelateerd nieuws