BENG! professionaliseert en voert steeds meer en grotere projecten uit op het terrein van duurzame opwek. Die (meer risicovolle) projecten brengen we onder bij een Projecten B.V (hierna B.V.).  Voor de professionalisering van zowel BENG! (hierna CV) als haar B.V. is het opzetten van een adequaat ondersteunend ICT-platform noodzakelijk.

Daarom zijn we per direct op zoek naar een interim projectmanager ICT (vrijwilliger) die helpt die stap te zetten.

Werkzaamheden
Voor deze tijdelijke rol zoeken we een enthousiaste vrijwilliger die bereid is haar of zijn kennis en ervaring voor de komende maanden in te zetten (aantal uren in overleg). Als projectmanager zet je deze ICT-ondersteuning op, implementeer je die en verzorg je tijdelijk het beheer (administrator). Het bestuur heeft een programma opgesteld voor welke werkstromen- en processen versteviging van de ICT nodig is. Het gaat met name om:

  • archivering van (juridische) documenten in de B.V. en (juridische) documenten en bestuursstukken in de CV;
  • ondersteuning van projectmanagement in de B.V. (mijlpalen/financiële uitnutting etc.);
  • opstellen projectrapportages van de B.V. aan het bestuur van de coöperatie;
  • de inrichting van een (eenvoudig) klantrelatiesysteem (CRM) in de CV en de B.V.
  • inrichting van een eigen Workspace in de CV waar op een veilige en efficiente manier door meerdere betrokkenen aan gezamenlijke documenten kan worden gewerkt;
  • beschrijven van de beheertaak en beheerverantwoordelijkheid en een voorstel doen hoe en waar deze onder te brengen (administrator).

Kennis en ervaring
Je hebt bij voorkeur kennis van Econobis, het ICT-platform voor energiecoöperaties en andere burgerenergie-initiatieven. Kennis en ervaring met Microsoft Office is noodzakelijk, omdat voor onderdelen die niet door Econobis worden ondersteund, oplossingen worden gezocht in Microsoft Office 365. Naast deze project- en implementatiewerkzaamheden leg je de nieuwe ICT- ondersteuning vast in een werk(proces)document. En leidt je de directe gebruikers van het ICT- platform op, zodat jouw tijdelijk beheer op termijn kan worden overgedragen.

Voel je ervoor op deze manier je kennis tijdelijk in te zetten voor een duurzamer De Bilt? We kijken uit naar je reactie! Voor je vragen en sollicitatie kun je mailen naar Patrick Janssen, bestuurslid BENG!, patrickjanssen123@hotmail.nl

 

www.bengdebilt.nl
20 september 2023