Initiatief met bewoners Brandenburg-Zuidwest

  1. Nieuws
  2. Initiatief met bewoners Brandenburg-Zuidwest

Je woont in eenzelfde type huis als veel anderen in je wijk en je wilt wel wat: isoleren of zonnepanelen of allebei. Prettig als dat dan wat gemakkelijker kan. Dat kan als je het samen doet met buurtgenoten. Dat was ook de gedachte van drie energieambassadeurs van BENG! bij hun initiatief voor Brandenburg-zuidwest in Bilthoven. In maart stuurden zij de bewoners van 100 woningen een brief…

Wie denkt er mee?

Die brief van BENG! was gericht aan huiseigenaren van de Kometenlaan, Planetenbaan, Halleylaan en Tempellaan. De belangrijkste vraag erin was: wie wil er meedenken over mogelijkheden van een energiebesparingsactie van en voor de eigen wijk. Vier huiseigenaren reageerden en er volgde een online kennismaking. ”Samen aan de slag is handig! We kunnen kennis van elkaar gebruiken”, zo verwoordde een deelnemer de motivatie. Inmiddels is er een tweede zoomsessie geweest. Nu is het zaak om de aanpak concreter te maken en meer bewoners te betrekken. BENG! wil dit graag ondersteunen met advies en hulp. Wordt vervolgd.

Waarom en waarom nu?

Informeren en ondersteunen bij het verduurzamen van particuliere woningen is al 8 jaar een speerpunt van BENG! Maar nu De Bilt in de komende jaren van het aardgas af gaat, wordt isolatie voor iedere woning nog belangrijkrijker en waar het kan ook zonne-energie. BENG! gelooft daarbij in gezamenlijke bewonersacties en ondersteunt die graag. Samen doen is gemakkelijker en goedkoper. En het kan ook nog eens gezellig zijn, zo met je buren aan de slag.

Kun je ondersteuning gebruiken bij een duurzaamheidsinitiatief met buren, je straat of wijk? Leg het voor via info@bengdebilt.nl  En lees: ‘Tips & Raad, stappenplan voor een buurtbijeenkomst over duurzaam wonen. Want met je eigen straat, wijk of dorp kom je verder!

Gerelateerd nieuws