Energie opwekken

  1. In je wijk
  2. Energie opwekken

Energie opwekken met de hele buurt

Samen met je wijk energie opwekken? Het kan. En het is nog leuk ook. Wij begeleiden je graag in bijvoorbeeld isoleren met de hele straat, of het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen. Lees hier over een straatinitiatief in De Bilt-Oost en hoe het de Bosuillaan verging. 

Zonnepanelen op huurwoningen

In 2022 zijn we gestart met diverse wijkprojecten om te onderzoeken of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op huurwoningen van de SSW. Hiermee willen we ook mensen met een kleine beurs toegang geven tot duurzame energie.

Samen zonnepanelen kopen in Maartensdijk

Het begon met enkele huiseigenaren in Maartensdijk die een leverancier zochten voor zonnepanelen. Ze staken de koppen bij elkaar en vergeleken een tiental offertes. Uiteindelijk kozen ze een leverancier die de hele groep een mooie collectieve korting bood. En dat niet alleen: alle belangstellende huiseigenaren en bedrijven van de gemeente De Bilt mogen van deze korting gebruik maken. Zo leidde dit spontane initiatief tot het ’Maartendijkse Zonnepanelen Collectief’.
Het goede nieuws is dat je hier nog steeds aan mee kunt doen. Neem hiervoor contact op met initiatiefnemer Edwin Plug via zonnecollectiefmaartensdijk@gmail.com

Voordelen

  • Korting
  • Saamhorigheid 
  • Bijdrage aan een duurzamer De Bilt

Inspiratieverhalen