Met je VvE

  1. In je wijk
  2. Met je VvE

 

Samen met je VVE energie besparen – gratis begeleiding

Om klimaatverandering tegen te gaan is de omslag naar duurzame energie nodig en urgent. Daarin is besparing van belang want wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Maar ook lokale opwek van zonne-energie speelt een belangrijke rol. Heb je geen eigen dak? Ga dan voor zonnepanelen op een gezamenlijk dak.

Lees hier hoe het VvE Poorthoven in Bilthoven verging (maart 2023) en waarom VvE Herenplein in De Bilt voor een zonnedak kiest (juli 2023).

Groen VvE platform – Meld je nu aan

Zonnepanelen op je gezamenlijke dak, dat is best complexe materie. Er komt veel bij kijken en je hebt misschien veel vragen. Kom dan bij het Groen VvE platform.

We bieden jouw VvE kosteloos en onafhankelijk advies en begeleiding bij het volledige traject op weg naar je eigen zonne-energie. Vanaf het startgesprek, onderzoek naar de mogelijkheden, het beantwoorden van vragen op een ALV, het aanvragen van offertes, tot en met de ingebruikname. Of je als VvE nu zelf de panelen wilt plaatsen of je dak beschikbaar stelt aan de energiecoöperatie (want dat kan ook). Waarom dit aanbod? Omdat BENG! meer duurzame energie in onze gemeente enorm belangrijk en urgent vindt! En omdat een zonnedak VvE’s veel voordeel kan bieden.

We hebben ruimte om 10 VvE’s te begeleiden. Tijdens dit traject krijg je inzicht in:

  • het aantal zonnepanelen dat op het dak kan
  • hoeveel geld het zonnedak oplevert
  • de technische vereisten
  • de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Het VvE-bestuur moet de intentie wel steunen en de wens voor de aanschaf van zonnepanelen is met een ALV-besluit bekrachtigd. Tevens is er een werkgroep van 2 personen uit jullie gelederen nodig (die door BENG! wordt begeleid). Interesse? Wees er snel bij! Stel je vragen of meld je meteen aan via info@bengdebilt.nl.

Ben je nog niet zover? Kom dan eens naar een gratis informatieavond over zonnepanelen. Kijk in de agenda voor data. 

Nolensstraat VvE verbouwing

Tips voor VvE’s

  • Bekijk informatie voor VvE’s op het energieloket voor de regio Utrecht: Jouw Huis Slimmer.

Inspiratieverhalen