Huurwoning

  1. In je huis
  2. Huurwoning

Is jouw energierekening te hoog? Een energiecoach kan helpen

 

Door de hoge energiekosten, komen veel huishoudens in De Bilt in de problemen. Vaak is hun (huur)huis slecht geïsoleerd. Geldt dat ook voor jou? BENG! kan dan helpen met maatregelen in je huis die je energiekosten verlagen. Als je wilt komt een energiecoach aan huis. Voor advies, hulp en antwoord op je vragen.

Kleine maatregelen en nieuwe gewoonten

Met kleine maatregelen in je woning en nieuwe gewoonten valt veel te besparen. Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan de 24 tips die we op een rijtje hebben gezet.

Kun je hulp gebruiken? Onze energiecoaches helpen je graag. Zij komen op bezoek om de mogelijkheden te zien en samen te bespreken.Tochtstrip, folie, zuinige douchekop of voordeurgordijn, het helpt enorm. Een klusser komt je helpen installeren. Hulp en materiaal zijn gratis, door steun van gemeente De Bilt. Mail ons je verzoek via info@bengdebilt.nl Of kijk voor meer informatie op www.eerstehulpbijenergie.nu

Ook belangrijk: vanwege de hoge energiekosten is er de éénmalige gift van 1.300 euro vanuit het Rijk.voor huishoudens met lagere inkomens. Kijk hier voor meer informatie van gemeente De Bilt. 

Buurtaanpak

In verschillende buurten in gemeente De Bilt zijn bewoners aan het nadenken om samen te verduurzamen, bijvoorbeeld met zonnepanelen op hun (huur)huis, flat of appartementencomplex. Samen met BENG! kijken ze wat de mogelijkheden zijn. Wij begeleiden ook in het contact met SSW.

Wil jij dat ook?
Laat het ons weten via info@bengdebilt.nl

Energiecoach

Heb je een huurwoning en wil je hulp bij het verlagen van je energierekening? Vraag een gesprek aan met een energiecoach. Hij/zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van energiebesparing. Hierbij gaat het om kleine maatregelen en direct effect.

Heemstrakwartier – De Bilt

Bewoners hebben mooie woningen met energielabel A of hoger. Ze willen graag nog een laatste stap maken in verduurzaming door de energie ook duurzaam op te wekken.

La Plata – De Bilt

Dit zijn vrij slecht geisoleerde woningen. Hier proberen we naast energiebesparing ook te kijken naar duurzaam opwekken van energie met zonnepanelen.

De Leijen NW – Bilthoven

Dit betreft vooral eengezinswoningen. De woningen zijn zeer geschikt voor het opwekken van zonne-energie.

Inspiratieverhalen