Genomineerd voor het Groene Lintje

  1. Nieuws
  2. Genomineerd voor het Groene Lintje

GroenLinks De Bilt riep inwoners op om personen, groepen of organisaties te nomineren voor het Groene Lintje. Met het uitreiken van het Groene Lintje zetten ze initiatieven in het zonnetje die werken aan een sociale & duurzame gemeente. Uit de ontvangen nominaties presenteren ze met trots drie kandidaten. Breng je stem uit en laat weten wie volgens jou het Groene Lintje verdient!

Op de drie geselecteerde kandidaten kan worden gestemd. Dit kan tot begin oktober en is open voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Tijdens de Biltse Streekmarkt (op 14 oktober, bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven) wordt de winnaar bekend gemaakt. Het Groene Lintje wordt uitgereikt door de winnaar van vorig jaar; Jolanda van Hulst van de Voedselbank De Bilt.

 

Maak kennis met de genomineerden!

Na voorgangers als Plog it Up, Biltsheerlijk, het weesfietsenproject,  Repaircafe en de Voedselbank kunnen inwoners van De Bilt nu stemmen voor een nieuwe winnaar.

De eerste genomineerde is de stichting ‘Vrienden van Boetzelaerpark’. Zij werken aan het behoud van het het Boetzelaerpark in De Bilt, geven voorlichting, organiseren allerlei activiteiten en onderhouden het park.

Kinderburgemeester Feline is de tweede genomineerde. Ze heeft duurzaamheid onder de aandacht gebracht bij de biltse jeugd, organiseerde de ‘zwerfafvalchallenge’ en schreef inspirerende columns.

De derde genomineerde is BENG!, een energiecoöperatie van en voor inwoners van gemeente De Bilt die streeft naar een energieneutraal De Bilt. Met bedrijven en bewoners zoeken zij naar locaties voor het opwekken van groene stroom en warmte.

Stemmen? Ga naar debilt.groenlinks.nl/groene-lintje-2022 en vertel ons wie jij de duurzame of sociale topper van De Bilt vindt.

Gerelateerd nieuws