Energiecoach

  1. Energiecoach

Je energierekening verlagen doe je door je huis te verduurzamen. Maar wat als dit voor iemand geen optie is? Omdat daarvoor simpelweg geen budget is en/of de bewoner afhankelijk is van een verhuurder die (nog) geen stappen zet. De hoge energieprijzen zorgen bij deze mensen echt voor problemen. BENG! wil hier graag iets aan doen.

Daarom zijn we het project ‘Eerste hulp bij energie’ gestart. Met het project biedt BENG huishoudens met een smalle beurs onafhankelijk advies en technische ondersteuning bij het besparen van energie en daarmee het verlagen van hun energierekening. We willen laagdrempelig bereikbaar zijn, eenvoudige en betrouwbare ondersteuning bieden met adviezen en een luisterend oor.

De focus ligt op kleine maatregelen en nieuwe gewoontes, die ieder huishouden kan uitvoeren – ook als ze huurder zijn. Denk aan tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop en aan nieuwe gewoontes als korter douchen en verwarming omlaag.

BENG! wil bewoners op weg helpen en coachen bij hun energieverbruik; welke maatregelen kunnen ze nemen en welke besparing levert dat op? Bovendien werken we samen met klussers die de maatregelen gratis kunnen uitvoeren voor mensen met een smalle beurs. We gaan voor lager energieverbruik én meer wooncomfort bij de huishoudens die letterlijk en figuurlijk in de kou zitten.

Wij kunnen dit niet alleen. Wil jij ons hierbij helpen?

Word Energiecoach!

Lees hier de vacaturetekst. We komen graag met je in gesprek.
Mail ons direct via info@bengdebilt.nl