Energie-ambassadeurs adviseren en informeren bewoners van gemeente De Bilt over verduurzaming van hun woning. BENG! heeft meerdere energieambassadeurs met elk op hun eigen expertise.

BENG! groeit. We voeren steeds meer projecten uit op het gebied van duurzame energie in onze gemeente. Daardoor zijn er meer werkzaamheden. Zo krijgen we steeds meer aanvragen binnen voor een energiescan van woningeigenaren die hun huis verder willen verduurzamen. En daar daar hebben we steeds meer energieambassadeurs bij nodig.

Onze Energieambassadeurs zoeken versterking! Is dit iets voor jou?

Wat ga je doen?
Als energieambassadeur adviseer en informeer je woningeigenaren van gemeente De Bilt over duurzame energie en energiebesparing. Je komt bij de bewoners thuis om een energiescan te maken. Je spoort warmtelekken op met de infraroodcamera , adviseert over energiebesparing, geeft antwoord op vragen en je verwijst mensen naar de juiste instanties.

Wat vragen we?

  • Je bent enthousiast en sociaal, en je wil je graag inzetten voor een duurzaam De Bilt!
  • Je vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan en advies te geven.
  • Een flexibele houding. Soms is het druk, soms wat minder. Dat hangt af van het aantal aanvragen.
  • Wanneer je een technische en/of bouwkundige achtergrond hebt is dat een pré (maar niet noodzakelijk).

Wat krijg je ervoor terug?

Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Je wordt middels een 4-daagse avondtraining van NMU opgeleid om als energie-ambassadeur aan de slag te gaan. De eerstvolgende cursus start op 6 juni. Verder kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Je werkt in een enthousiast en gezellig team met hart voor duurzaamheid en energie.Onderling wordt er veel kennis gedeeld, dus je hoeft zeker niet zelf het wiel uit te vinden. 

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een Bilts initiatief voor en door bewoners, en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. We hebben diverse energieopwek-projecten en energiebesparingsprojecten. Bij BENG! zijn nu ruim 50 vrijwilligers actief. We geven informatieavonden, doen energiescans in koophuizen, geven advies aan huis voor huurders en helpen hen met het installeren van de (gratis) besparende materialen. Meer informatie vind je op onze website www.bengdebilt.nl.

Kennismaken?  

We zien graag je vragen tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar bertien.vandekerk@bengdebilt.nl  


Word energieambassadeur

Op 6 juni start een nieuwe training voor energieambassadeur. Meld je snel aan bij onze coördinator  Bertien van de Kerk