De energieprijzen blijven stijgen. Veel mensen kunnen hun energierekening bijna niet meer betalen. Tijd om energie te besparen. Heb je een paar uur per week beschikbaar en wil jij hen helpen met het uitvoeren van technische maatregelen?

Word Energieklusser voor De Bilt (vrijwilliger)

Energie coöperatie BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen. Voor technisch handige mensen die overweg kunnen met eenvoudig gereedschap. Wij zorgen voor een energiebespaar-opleiding. Uiteraard vergoeden we de materialen.

Wat ga je doen:
Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine
maatregelen. De focus ligt op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen.

Concreet betekent dit

  • Op bezoek bij bewoners die een aanvraag indienen
  • Een lijst met maatregelen afwerken die tot energiebesparing leiden waaronder het aanbrengen van tochtstrips en radiotorfolie, het monteren van een brievenbusborstel, het indraaien van ledlampen en/of het monteren van waterbesparende douchekoppen

Wie zijn wij:
Bij energie coöperatie BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief. De vrijwilligers hebben diverse rollen. Zo kennen we Energieambassadeurs die informatieavonden organiseren over het verduurzamen van Huizen, zonnepanelen, warmtescans aan huis maken en buurtinitiatieven ondersteunen. Ook zijn er werkgroepen voor specifieke onderwerpen rond energie. Ook groeit het aantal energiecoaches. Dat zijn energieambassadeurs met een specifieke rol. Zij richten zich volledig op advies aan huis voor huurders en bewoners van koopwoningen die belangstelling hebben voor energiebesparing door eenvoudige technische maatregelen en nieuwe gewoontes.

Wie zoeken wij:
Je bent technisch handig en kunt goed overweg met eenvoudig gereedschap. Je kunt goed met mensen overweg. Je woont in gemeente De Bilt en bent bereid 1 of 2 huishoudens per week van energiebesparende maatregelen te voorzien. Per huishouden kost dat ongeveer 4 uur werk.

Wat krijg je ervoor terug?
De functie energieklusser is vrijwilligerswerk. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Je werkt in een team van enthousiaste vrijwilligers. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.
Voor ieder geïsoleerd huis krijg je een vergoeding van 40 euro. Dat is een vrijwilligersvergoeding en wordt niet gezien als inkomen (door Belastingdienst of uitkeringsinstanties.). Als je een uitkering krijgt of in de bijstand zit mag je maximaal 1800 Euro per jaar aan vrijwilligersvergoeding ontvangen. Dat is 150 Euro per maand en komt neer op ca 1 huishouden per week.

Interesse?
Neem dan contact op met BENG!
Mail: info@bengdebilt.nl of
Telefoon: 06-43961500.

BENG! nodigt jou uit voor een kennismakingsgesprek waarin je antwoord kunt krijgen op resterende vragen.