De energieprijzen blijven stijgen. Veel mensen kunnen hun energierekening bijna niet meer betalen. Tijd om energie te besparen. Heb je een paar uur per week beschikbaar en wil jij hen helpen met het uitvoeren van technische maatregelen?

Word Energieklusser bij DE KLUSBAKFIETS De Bilt (betaalde baan)

Energieklusser bij de Klusbakfiets is een betaalde baan voor technisch handige mensen die overweg kunnen met eenvoudig gereedschap. We hopen met jouw hulp vele huizen in De Bilt te verduurzamen om te kunnen besparen op energiekosten. De slimste manier om energie te besparen en je energierekening te verlagen is je huis beter isoleren. De Energieklussers van de Klusbakfiest in De Bilt adviseert bewoners én voert maatregelen uit.

Energie coöperatie BENG! werkt samen met de Klusbakfiets. Voor een energiebespaar-opleiding zorgt BENG! samen met de Klusbakfiets.

Wat ga je doen:
Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine maatregelen. De focus ligt op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen. Door deze maatregelen kunnen bewoners behoorlijk wat energie en geld besparen. En minstens zo belangrijk: hun huis wordt er vaak een stuk comfortabeler van. Voor mensen met een laag inkomen zijn materialen en uitvoering geheel gratis. Anderen betalen een geringe vergoeding.

Concreet betekent dit

 • Op bezoek bij bewoners die bij BENG! een aanvraag indienen
 • Een lijst met maatregelen afwerken die tot energiebesparing leiden waaronder het aanbrengen van tochtstrips en radiotorfolie, het monteren van een brievenbusborstel, het indraaien van ledlampen en/of het monteren van waterbesparende douchekoppen

Wie zijn wij:
Bij energie coöperatie BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief. De vrijwilligers hebben diverse rollen. Zo kennen we Energieambassadeurs die informatieavonden organiseren over het verduurzamen van Huizen, zonnepanelen, warmtescans aan huis maken en buurtinitiatieven ondersteunen. Ook zijn er werkgroepen voor specifieke onderwerpen rond energie. Ook groeit het aantal energiecoaches. Dat zijn energieambassadeurs met een specifieke rol. Zij richten zich volledig op advies aan huis voor huurders en bewoners van koopwoningen die belangstelling hebben voor energiebesparing door eenvoudige technische maatregelen en nieuwe gewoontes. Voor mensen die niet in staat zijn om eenvoudige technische maatregelen uit te voeren werken we samen met De Klusbakfiets. De Klusbakfiets zorgt ervoor dat energieklussers aan de slag kunnen.

Als je belangstelling hebt voor een betaalde baan als energieklusser in De Bilt en omstreken neem
dan contact op Alphons Bos, De Klusbakfiets utrechtco@deklusbakfiets.nl

Wie zoeken wij: 
 Je bent technisch handig en kunt goed overweg met eenvoudig gereedschap. Je kunt goed met mensen overweg. Je woont in gemeente De Bilt en bent bereid om gedurende 3-5 dagen per week huishoudens van energiebesparende maatregelen te voorzien. Per huishouden kost dat ongeveer 4 uur werk.

 • Je bent 3-5 dagen per week beschikbaar
 • Je bent handig aangelegd
 • Je hebt al wat technische of klus-ervaring
 • communiceren met verschillende Biltenaren is voor jou geen probleem
 • je werkt gestructureerd, volgens plan en netjes

Heb je een niet-Nederlandse achtergrond? Heb je een beperking? Geen probleem! We streven naar een diverse club Energieklussers. Een rijbewijs is niet nodig. Al het werk is in De Bilt en met speciale fietsen rijd je van adres naar adres.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Korte praktische opleiding
 • Goede verdiensten. Zzp’ers verdienen max. xxxx euro per uur. De hoogte van het salaris is afhankelijk van je werkervaring en kennis.
 • Flexibele werktijden
 • Leuk werk, u ontmoet veel Biltenaren en maakt het verschil!
 • Je werkt in een team van enthousiaste klussers die met enige regelmaat ervaringen en kennis
  delen.

Interesse ?
Als je belangstelling hebt voor een betaalde baan als energieklusser in De Bilt en omstreken neem
dan contact op met:
DE KLUSBAKFIETS
Alphons Bos
E-mail: utrechtco@deklusbakfiets.nl
Hij kan je meer vertellen over de voorwaarden, verdiensten en verwachtingen.