BENG! zoekt nieuwe energiecoaches. Voor advies aan huis in alle kernen in onze gemeente. Ervaring is niet nodig, voor een opleiding zorgen wij.

Wat ga je doen:
Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. De focus ligt op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen.

Concreet betekent dit:

  • Op bezoek bij bewoners die een aanvraag indienen;
  • De bewoners helpen met het verkrijgen van inzicht in hun energierekening;
  • Het in kaart brengen en met de bewoners bespreken van energiebesparingsmogelijkheden (kleine maatregelen en nieuwe gewoontes);
  • Bewoners begeleiden bij het realiseren van de voorgenomen maatregelen en nieuwe gewoontes;

Wie zijn wij:
Bij energie coöperatie BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief. De vrijwilligers hebben diverse rollen. Zo kennen we Energieambassadeurs die informatieavonden organiseren over verduurzamen van huizen en zonnepanelen, warmtescans aan huis maken en buurtinitiatieven ondersteunen. Ook zijn er werkgroepen voor specifieke onderwerpen rond energie.

De Energiecoaches zijn energieambassadeurs met een specifieke rol. Zij richten zich volledig op advies aan huis voor huurders en bewoners van koopwoningen die belangstelling hebben voor energiebesparing.

Wie zoeken wij:
Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende mensen. En dat vind je ook leuk. Je geniet ervan om anderen te helpen. Je kunt je goed verplaatsen in anderen en in wat hen motiveert. Je kunt goed inschatten wat in een bepaalde situatie wel werkt en wat niet.

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing brengen wij jou bij. Je bent gewend om gestructureerd te werken en komt je afspraken na.
Je bent in de gelegenheid om minimaal eenmaal per week een gesprek aan huis te voeren.
In november start er weer een nieuwe training Energiecoach. Meld je snel aan!

Wat krijg je ervoor terug?
De functie energiecoach is vrijwilligerswerk. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben.
Je werkt in een team van enthousiaste vrijwilligers. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.
Voor ieder gesprek krijg je een vergoeding van 15 euro. Dat is een vrijwilligersvergoeding en wordt
niet gezien als inkomen (door Belastingdienst of uitkeringsinstanties.)

Interesse ?
Neem dan contact op met BENG!
Mail: info@bengdebilt.nl of
Telefoon: 06-43961500.
BENG! nodigt jou uit voor een kennismakingsgesprek waarin je antwoord kunt krijgen op resterende
vragen.