Elektrisch rijden

  1. Elektrisch rijden

Elektrisch (deel)rijden in gemeente De Bilt

BENG! stimuleert elektrisch deelrijden in gemeente De Bilt. Door een samenwerking met MobiGo Zeist hebben we nu deelauto geplaatst. Daarmee is MobiGo De Bilt een feit. Na zorgvuldig onderzoek is de auto geplaatst bij 1 van de 2 beschikbare laadpalen voor deelauto’s, omdat zij capaciteit over hebben:

    1. Leyenseweg – Bilthoven
    2. Lijsterlaan – Bilthoven

De auto is op 14 februari 2022 aan de Leyenseweg (zie afbeelding) geplaatst. In verband met de werkzaamheden aan de Leyenseweg kan de auto, wanneer de Leyenseweg niet toegankelijk is, verplaatst worden naar de Lijsterlaan. Deelrijders ontvangen hierover vanzelfsprekend bericht.

“Dit is een mooi begin! Beiden laadpalen staan in Bilthoven, maar je kunt natuurlijk vanuit de hele gemeente naar de locaties toe fietsen en vervolgens met de auto verder gaan. Zo gaat dat ook in Zeist.”

Arnout van Dijk

Initiatiefnemer, Samen Slim Rijden Zeist

Powered by BENG!

BENG! maakt graag de weg vrij voor dit initiatief. We verlagen bijvoorbeeld de instapkosten voor mensen met een smalle beurs. Verder hebben we een speciale ledenactie voor de eerste 16 snelle beslissers. Zij krijgen een eenmalige korting van € 25,00 bij hun deelauto abonnement.

Deze korting is natuurlijk ook voor nieuwe leden van BENG! Word hier lid van BENG! en profiteer direct!

Een passend abonnement voor iedereen

Een auto voor de deur hebben staan is kostbaar. Een 5 jaar oude middenklasser (VW Golf) kost zo’n € 450 per maand, ook als deze stil staat; meer dan € 15 per dag voor stilstaan…

Ga Slim Rijden: betalen naar gebruik inclusief opladen, verzekeren, onderhoud en belasting. Met het voordeelabonnement heb je al je auto voor € 1,- per dag klaarstaan. Met het plusabonnement voor € 2,- per dag. Zonder zorgen! Geen onverwachte kosten meer. Gebruikers besparen als snel tot honderden euro’s per maand.

Klik hier voor de verschillende mogelijkheden en abonnementen!

 

Deelrijden ook mogelijk maken in jouw wijk?

Wil jij in jouw wijk ook elektrische deelpalen organiseren? Laat het ons weten. We denken en helpen graag mee. Houd ook vooral onze site in de gaten. Op deze pagina zullen we je regelmatig updaten over elektrisch rijden en deelrijden in De Bilt.

Jacob Vermeulen

Jacob Vermeulen

Bestuurslid BENG!

Ons bestuurslid Jacob Vermeulen weet veel van elektrisch (deel)rijden. Hij maakt zich samen met de rest van het bestuur hard voor meer elektrische deelauto’s in de gemeente De Bilt. Wil je hier met hem over sparren of heb je ideeën die je wil toetsen? Neem dan gerust contact op: jacob.vermeulen@xs4all.nl

Voordelen

  • Minder CO2 uitstoot
  • Lage onderhoudskosten
  • Én … met een deelauto staan er minder auto’s geparkeerd