Dat het zoveel beter kan!

  1. Nieuws
  2. Dat het zoveel beter kan!

Dat het zoveel beter kan!

door | nov 8, 2016 | Nieuws

Het gezin van Walter en Loes in Bilthoven zit er weer warmpjes bij. Geconfronteerd met een hoog gasverbruik, werd een energieambassadeur van BENG! uitgenodigd om op onderzoek te gaan in hun vijftiger jaren woning. De resultaten zijn opmerkelijk.

 

Ze dachten eigenlijk al een tijdje na over isolatiemaatregelen. “Maar ik was best wel sceptisch. Al die leveranciers en hun beloften. Kan je daarop vertrouwen?”, zegt Loes. Op een informatieavond van energiecoöperatie BENG! werden de ogen geopend. Hun gasverbruik was opmerkelijk hoog voor een gezin met twee kinderen. Hoe kon dat? Uit een scan met de infrarood camera bleek dat de zijgevel erg veel warmte verloor. Maar dat was niet alles. De verwarming bleek, zoals in veel huizen, niet goed ingeregeld en de vloerverwarming had geen eigen thermostaat.

 

Het bezoek in december gaf de doorslag om door te pakken. Loes: “Het geeft vertrouwen als iemand van dichtbij advies geeft, daarom kozen we ook voor een plaatselijke installateur.” Een week nadat offerte was aangevraagd werd op 16 januari de spouwmuur geïsoleerd. Twee dagen later was de vloer aan de beurt en daarna werd de verwarming onder handen genomen. Walter: “Het was zo gebeurd, in een halve dag de spouwmuur, anderhalf uur voor de vloerisolatie en in twee dagen tijd was de verwarming aangepast.”Dankzij draadloze thermostaten kan de verwarming van elk vertrek nu afzonderlijk worden geregeld, zelfs via de telefoon.

 

Walter houdt nu de stand van de gasmeter nauwkeurig bij. Wat blijkt: de ingrepen hebben het gezin zo’n 35 procent besparing opgeleverd. De investering van 2500 euro wordt zo binnen vier jaar terugverdiend. Walter:  “Ik wist wel dat het optimaler kon, maar zoveel beter had ik niet verwacht!” Loes vult aan: “Maar het gaat ons niet alleen om het geld, het comfort van onze woning is verbeterd en we doen het ook voor het milieu.” Het gezin heeft inmiddels de smaak te pakken: de volgende stap wordt waarschijnlijk de aanschaf van een warmtepomp!

Gerelateerd nieuws

500ste Energiescan uitgevoerd

500ste Energiescan uitgevoerd

Afgelopen januari heeft Peter van Dijk, één van onze energie-ambassadeurs, de 500ste energiescan...