Veel huiseigenaren in De Bilt willen aan de slag met – verdere – verduurzaming van hun woning. Energiecoöperatie BENG! biedt daar hulp bij. Met energieadviezen, energiescans aan huis en met informatieavonden willen we onze gemeente sneller energieneutraal maken.

De informatieavonden worden goed bezocht en zijn een belangrijk contactmoment van BENG! met leden en inwoners van gemeente De Bilt. We zoeken ondersteuning bij de organisatie en tijdens de informatieavonden.

We zoeken een

coördinator/gastvrouw(man) (vrijwilliger)

Wat ga je doen?

BENG! organiseert regelmatig informatieavonden over verduurzaming. Zo delen we kennis en ervaring zodat bewoners zelf aan de slag. Er zijn avonden over zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, elektrisch rijden etc. Jij maakt in overleg met de energieambassadeurs de planning, maakt afspraken met de sprekers, reserveert de locatie, houdt de aanmeldingen bij en stuurt de deelnemers een bevestiging en informatie. Tijdens de avonden heet je iedereen welkom en ondersteunt de spreker. Je bent het gezicht van BENG!.

Wat vragen we?

  • Je bent sociaal, enthousiast en je wil je graag inzetten voor een duurzaam De Bilt.
  • Je bent in de gelegenheid vanuit huis te werken op je eigen computer.
  • Je bent vrij je eigen tijd in te delen maar het is belangrijk dat inwoners redelijk snel geholpen worden. We organiseren 10-15 informatieavonden in het jaar dus drukke en mindere drukken tijden.
  • Je kan goed organiseren, je werkt gestructureerd en je komt je afspraken na.
  • Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende soorten mensen en dat vind je ook leuk. Je denkt ‘klantgericht’.
  • Je hoeft geen technische achtergrond te hebben.
  • Je kan werken met Word en Excel.
  • Je werkt samen met de medewerker Participatie en Communicatie. Er is regelmatig overleg maar je werkt vooral zelfstandig.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt zo mee aan een duurzaam De Bilt: goed voor onze eigen leefomgeving en tegen nog meer klimaatverandering. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Daarom bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben.

Je werkt in een enthousiast team. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.

 

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een onafhankelijk Bilts initiatief van en voor bewoners en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. Bij BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief, in diverse rollen.

Onze energieambassadeurs richten zich op advies voor duurzamere koophuizen. Verder zijn er energiecoaches en energieklussers die zich vooral inzetten voor energiebesparing in huurwoningen. Meer informatie vind je op onze website www.bengdebilt.nl

 

Kennismaken?

We zien graag je vragen over deze vacature tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar: info@bengdebilt.nl of Bertien.vandekerk@bengdebilt.nl

juli 2023