Veel mensen kunnen hun energierekening moeilijk meer betalen. Zoals huurders in een slecht geïsoleerde woning. BENG! biedt deze bewoners hulp aan met het project Eerste Hulp bij Energie. Wie dat wil krijgt kosteloos advies en gratis energiebesparende spullen, plus technische hulp om die te plaatsen. Wil jij het eerste contact voor de aanvragers zijn?

We zoeken jou als  

CONTACTPERSOON Eerste Hulp bij Energie (vrijwilliger),
voor ca. 4 uur per week

Wat ga je doen?

Inwoners van De Bilt kunnen contact met je opnemen, per telefoon, whatsapp of e-mail. Jij bent het eerste aanspreekpunt, biedt een luisterend oor en legt hen duidelijk uit wat BENG! kan doen. Als de vraag past, verwerk je de gegevens en leg je contact met een van onze vrijwillige energiecoaches. Coach en bewoner maken dan samen een afspraak.

Wat vragen we?

  • Je bent in de gelegenheid vanuit huis te werken (met een telefoon van BENG!).
  • Ervaring is niet nodig, wij zorgen voor een korte opleiding. Je hoeft ook geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing brengen we je bij.
  • Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met verschillende soorten mensen, vindt dat leuk en je helpt graag. Je kunt je goed verplaatsen in anderen en kunt inschatten wat in hun situatie werkt.
  • Je werkt gestructureerd en komt je afspraken na.

Wat krijg je ervoor terug?

Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Je werkt in een enthousiast team. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen. Er is een vergoeding beschikbaar.  

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een Bilts initiatief van en voor bewoners en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. Bij BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief, in diverse rollen.

Onze energiecoaches richten zich volledig op advies aan huis voor huurders die energie willen besparen. Onze energieklussers helpen met het uitvoeren van eenvoudige technische maatregelen die tot energiebesparing leiden. Dit is kosteloos door steun van gemeente De Bilt. Meer informatie vind je op onze websites www.bengdebilt.nl en www.eerstehulpbijenergie.nu

Kennismaken?  

We zien graag je vragen tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar: info@bengdebilt.nl of bel: 06-43961500.

oktober 2023