BENG! is de energiecoöperatie van, voor en door inwoners en ondernemers in de gemeente De Bilt. Ons doel is: een energieneutrale gemeente. BENG! Informeert, adviseert en organiseert acties en campagnes voor leden (nu ruim 500) en niet-leden. Dit is veelal vrijwilligerswerk; voor enkele taken schakelt BENG! freelancers in. Communicatie en marketing is belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarvoor zoeken wij een

parttime communicatiemanager (freelance) 

voor ongeveer 8 tot 12 uur per week

 

De context van je werk
De energietransitie gebeurt thuis en op het werk, op ‘land en dak’. Met besparing en opwekprojecten in de eigen buurt, nieuwe soorten warmtebronnen en met elektrisch vervoer. Maar deze ontwikkelingen gaan ons niet snel genoeg.  De individuele keuzes van inwoners en bedrijven van de gemeente De Bilt bepalen grotendeels het tempo en het succes van de energietransitie. Hoe kunnen we inwoners het beste helpen om sneller slimmere duurzame keuzes te maken? Hoe versnellen we bedrijven? Wat kunnen we leren van elkaars praktijkervaringen? Dat is de context van je werk.

 

Wat ga je doen?

We zijn we op zoek naar een ervaren, hands on parttime communicatiemanager (freelance) die meewerkt en het werk van het communicatieteam coördineert. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het, mede door jou opgestelde, marketingcommunicatiewerkplan. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatie-advies en produceert verschillende communicatiemiddelen. Daarbij weet je de juiste mix van bestaande en nieuwe geïntegreerde communicatiemiddelen in te zetten, met oog voor de verschillende doelgroepen en het beschikbare budget. Je zorgt voor een (maandelijkse) nieuwsbrief, social mediaberichten, webcare en een actuele website. Verder ben je het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en voor relaties. Voor de verschillende projecten van BENG! verzorg en/of coördineer je de communicatie. Daarbij is de betreffende projectleider je directe contactpersoon.

 

Wat vragen we?

We denken aan iemand

  • met minimaal 3 jaar relevante ervaring en minimaal een HBO werk- en denkniveau.
  • die woont in of vlak bij de gemeente De Bilt
  • met tijd en gelegenheid om over meerdere dagen verdeeld te werken en
  • die affiniteit heeft met een vrijwilligersorganisatie.

Je hebt verder aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten voor off- en online kanalen, (WordPress/LaPosta) en met social media. En hebt meer dan gemiddelde kennis over of interesse in duurzaamheid en de energietransitie.

Zowel strategisch (mee-)denken als uitvoerend werk vind je plezierig. Je werkt zelfstandig, bent flexibel en betrouwbaar in afspraken en een prettig teamlid. Je maakt duidelijke planningen en werkafspraken, stelt prioriteren en kunt werkzaamheden en taken delegeren en hierop sturen. Je houdt overzicht, bewaakt de agenda en het budget.

 

Wat bieden wij?

Met jouw inzet draag je via BENG! bij aan een duurzaam De Bilt. Je hebt een zelfstandige functie met de mogelijkheid om onderdelen van je rol zelf vorm te geven. Je werkt samen met enthousiaste (deels vrijwillige) teamleden en leden van BENG! en een gedreven vrijwillig bestuur. Je uren en werktijden zijn in overleg.

 

Kennismaken?
Enthousiast geraakt? We zien je cv met motivatie graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Ook voor vragen kun je mailen naar patrickjanssen123@hotmail.nl (bestuurslid) en nicolevanoverbeek@hotmail.com (voorzitter).