In je bedrijf

 1. In je bedrijf

BENG! helpt bedrijven besparen

Wij spannen ons hard in om Biltse bedrijven en instellingen te betrekken op weg naar een energieneutraal De Bilt. Dat doen we onder meer door bedrijven samen te brengen en praktische ondersteuning te bieden. Ons bestuurslid Bouwe Taverne bespreekt graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Energie en geld besparen op de werkvloer

Energiebesparen betekent een directe investering in een duurzaam De Bilt en in je eigen bedrijf.  Energiezuinige investeringen leveren direct een lagere energierekening op. Je hebt recht op belastingvoordeel, subsidies én je kunt geld verdienen met een zonnedak.

Fiscaal voordeel

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee bedrijven fiscaal voordelig kunnen investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Je kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA je 10% belastingvoordeel op.

Meer informatie over deze investeringsaftrek vind je op de website van de rvo.

Geld verdienen met je eigen dak

Bedrijfspand Robin Best Outdoor Media

Ja, echt. Met het dak van jouw bedrijfspand kun je geld verdienen. Daar staat tenslotte de zon op, die elke dag gratis groene energie geeft. Met zonnepanelen vang je die energie, zodat je bespaart op je stroomrekening. En met een zonneboiler zet je die energie zelfs direct om in warm water.

Nieuwsgierig hoeveel zon je kunt vangen met jouw dak? Check de online Zonnekaart. Op deze website kun je berekenen hoeveel zonlicht het dak jaarlijks vangt. De interactieve kaart houdt zelfs rekening met de helllingshoek en de schaduw van bomen of omliggende bebouwing. Het enige wat je hoeft te doen is je adres invoeren en op zakelijk klikken. Dat zie je of jouw bedrijfsdak geschikt is voor zonnepanelen.

Een bedrijfslidmaatschap van BENG!

BENG! is er voor alle inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente De Bilt. Als je als bedrijf lid wordt (voor slechts 25 euro per jaar) kun je profiteren van de expertise die onze coöperatie heeft op het gebied van energie besparen en opwekken. We helpen graag met advies over isoleren en bijvoorbeeld het aanleggen van zonnepanelen. Als bedrijfslid bouw je mee aan een duurzamer De Bilt en je kunt als lid jouw expertise inbrengen en meedenken over onze koers. Neem vooral contact op. Misschien pronkt het logo van jouw bedrijf binnenkort ook op deze pagina.

Voordelen

 • Lagere energierekening
 • Fiscaal gewin
 • Subsidies
 • Gratis groene energie
 • Actief bijdragen aan een duurzaam De Bilt
 • Jouw succesverhaal in de spotlights

Handige Tips!

 • Noteer je meterstanden regelmatig
 • Let op sluipverbruik, haal opladers uit het stopcontact
 • Vervang TL-verlichting door LED-lampen
 • Maak personeel bewust van energiebesparende maatregelen, zoals het uitzetten van apparatuur na werktijd, eventueel met een tijdklok.
 • Gebruik tochtstrips, radiatorfolie en deurdrangers

Meer tips? Kijk op de website van Stimular.