In je bedrijf

 1. In je bedrijf

BENG! helpt bedrijven besparen

Wij spannen ons bij BENG! hard in om Biltse bedrijven en instellingen te betrekken op weg naar een energieneutraal De Bilt. Dat doen we onder meer door bedrijven samen te brengen en praktische ondersteuning te bieden. Ons bestuurslid Bouwe Taverne bespreekt graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Energie en geld besparen op de werkvloer

Energie besparen betekent een directe investering in een schoner De Bilt en in je eigen bedrijf.  Energiezuinige investeringen leveren namelijk een lagere energierekening op. Bovendien heb je als duurzamer bedrijf recht op belastingvoordeel, subsidies én je kunt geld verdienen met een groen dak.

Fiscaal voordeel

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee bedrijven fiscaal voordelig kunnen investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Je kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA je 10% belastingvoordeel op.

Meer informatie over deze investeringsaftrek vind je op de website van de rvo.

Geld verdienen met je eigen dak

Ja, echt. Met het dak van jouw bedrijfspand kun je geld verdienen. Daar staat tenslotte de zon op, die elke dag gratis groene energie geeft. Met zonnepanelen vang je die energie, zodat je bespaart op je stroomrekening. En met een zonneboiler zet je die energie zelfs direct om in warm water.

Nieuwsgierig hoeveel zon je kunt vangen met jouw dak? Check de online Zonnekaart. Op deze website kun je berekenen hoeveel zonlicht het dak jaarlijks vangt. De interactieve kaart houdt zelfs rekening met de helllingshoek en de schaduw van bomen of omliggende bebouwing. Het enige wat je hoeft te doen is je adres invoeren en op zakelijk klikken. Dat zie je of jouw bedrijfsdak geschikt is voor zonnepanelen.

Het Bilts Energie Akkoord

Op 25 augustus 2016 ondertekenden 14 bedrijven en instellingen samen met de gemeente en BENG! het Bilts Energie Akkoord. Hiermee spraken de partners af zich in te spannen voor een energieneutrale gemeente in 2030.

Lid worden van BENG!

BENG! is er voor alle inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente De Bilt. Als je als bedrijf lid wordt (voor slechts 25 euro per jaar) kun je profiteren van de expertise die onze coöperatie heeft op het gebied van energie besparen en opwekken. We helpen graag met advies over isoleren en bijvoorbeeld het aanleggen van zonnepanelen. Als bedrijfslid bouw je mee aan een duurzamer De Bilt en je kunt als lid jouw expertise inbrengen en meedenken over onze koers. Neem vooral contact op. Misschien pronkt het logo van jouw bedrijf binnenkort ook op deze pagina.

 

Tips om energie te besparen op de werkvloer

 • Noteer je meterstanden regelmatig
 • Let op sluipverbruik, haal opladers uit het stopcontact
 • Vervang TL-verlichting door LED-lampen
 • Maak personeel bewust van energiebesparende maatregelen, zoals het uitzetten van apparatuur na werktijd, eventueel met een tijdklok.
 • Gebruik tochtstrips, radiatorfolie en deurdrangers

Meer tips? Kijk op de website van Stimular.

Bouwe Taverne

Bouwe Taverne

Bestuurslid BENG!

Bouwe Taverne helpt bedrijven aan een lagere energierekening. Hij is de drijvende kracht achter het succesvolle bedrijvenprogramma van BENG!. Bouwe heeft een uitgebreid netwerk tot stand gebracht met ondernemingen en instellingen voor zorg, onderwijs en sport. Een keer met Bouwe van gedachten wisselen?  bouwe.taverne@bengdebilt.nl.

Voordelen

 • Lagere energierekening
 • Fiscaal gewin
 • Subsidies
 • Gratis groene energie
 • Actief bijdragen aan een duurzaam De Bilt
 • Jouw succesverhaal in de spotlights