In je wijk

  1. Bespaar energie
  2. In je wijk

Energie besparen in jouw wijk

Je kunt natuurlijk in je eigen huis aan de slag met isoleren, water besparen en ventileren, maar samen met je straat of wijk is het leuker en efficiënter.

Vaak komen in een buurt vrijwel identieke woningen voor.  Is dat bij jou ook zo? En denk je na over verbetering van je woning? Wij kunnen je helpen. We kunnen onderzoeken welke maatregelen voor een bepaald type huis de energiekosten het meeste verlagen.

Samen doen, biedt kansen. Door met buurtgenoten offertes aan te vragen, kun je een leverancier selecteren voor een goede prijs. De energieambassadeurs van BENG! kunnen advies geven over financieringsmogelijkheden. Mail ons voor meer informatie.

Brandenburg-Zuidwest

BENG! is in Brandenburg-Zuidwest in Bilthoven met een wijkaanpak gestart. Het gaat om de straten Olberslaan, Enckelaan, Dormatilaan, Bielalaan, Halleylaan en de Kometenlaan. De huizen zijn gebouwd in de jaren ’60 en verbeterd in de jaren ’80. Kenmerkende problemen zijn: tocht, vocht en schimmelvorming.

Waarom en waarom nu?

Informeren en ondersteunen bij het verduurzamen van particuliere woningen is al 8 jaar een speerpunt van BENG! Maar nu De Bilt in de komende jaren van het aardgas af gaat, wordt isolatie voor iedere woning nog belangrijker. En waar het kan willen we ook gelijk aan de slag met zonne-energie. BENG! gelooft daarbij in gezamenlijke bewonersacties en ondersteunt die graag. Samen doen is gemakkelijker en goedkoper. En het kan ook nog eens gezellig zijn, zo met je buren aan de slag.

Kun je ondersteuning gebruiken bij een duurzaamheidsinitiatief met buren, je straat of wijk? Leg het voor via info@bengdebilt.nl  En lees: ‘Tips & Raad, stappenplan voor een buurtbijeenkomst over duurzaam wonen. Want met je eigen straat, wijk of dorp kom je verder!