In je huis

  1. Bespaar energie
  2. In je huis

Energie besparen in jouw huis

Energie besparen is niet moeilijk. Met een paar eenvoudige stappen verlaag je al je energierekening. Bovendien zorgen energiebesparende maatregelen voor meer comfort. Dat betekent geen last meer van tocht en koude voeten!

Gratis informatieavonden met tips en advies

Energie besparen in huis levert een lagere energierekening op, een schoner milieu en meer comfort. Genoeg reden om aan de slag te gaan. Maar waar begin je? En hoe bespaar je het meeste? Op al je vragen krijg je antwoord tijdens onze informatieavonden. Ze zijn gratis voor alle inwoners van de gemeente De Bilt.

In een uur praten onze energieambassadeurs je bij over onderwerpen als isolatie, warmtepompen, cv-instelling, subsidies, ledlampen en zonnepanelen. Check de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomsten.

Snel besparen met isolatie

Goede isolatie van je huis betekent meer comfort en minder kosten.  Isolatie van dak, muur, ramen en vloer geeft meteen een forse verlaging van de energierekening.

Meer weten? Meld je aan voor een gratis informatieavond. Met praktische tips en gelegenheid voor jouw vragen. Of Download de handout over isolatie.

Lastig om een start te maken? Je kunt eerst een warmtescan aanvragen bij onze energieambassadeurs. Kijk ook eens op de website van Milieu Centraal over wat je kunt doen om je dak, muren, ramen of vloer beter te isoleren. 

Energie opwekken

Na het isoleren van je huis, kun je de energie die je daarna nog nodig hebt, je duurzaam opwekken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen en zonneboilers. Daarnaast kan de aanschaf van een warmtepomp bijdragen aan de verlaging van de energierekening.

Subsidies

Wist je dat voor de investering in energiezuinige maatregelen subsidies beschikbaar zijn? Maatregelen zijn daardoor vaak sneller terugverdiend dan je misschien zou verwachten.

Voordelen

  • Lagere energierekening
  • Meer comfort
  • Schoner milieu
  • (en er is subsidie beschikbaar!)

Heb je een huurwoning en wil je hulp bij het verlagen van je energierekening? Vraag een gesprek aan met een energiecoach. Hij/zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van energiebesparing. Hierbij gaat het om kleine maatregelen en direct effect.

Inspiratieverhalen