Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Windpark Avri

2 november 2022 @ 15:30 - 18:00

Ga mee op 2 november en laat je informeren

Windmolens, zonnevelden, ze maken ons minder afhankelijk van gas. Maar kan en past het ook in onze gemeente? Wat zijn voors en tegens en hoe zijn de ervaringen? Om die rechtstreeks uit de praktijk te horen organiseert BENG! op woensdagmiddag 2 november een korte excursie naar waar het al gebeurt. Voor iedereen in De Bilt die kennis wil opdoen, zich een mening wil vormen of besluiten moet nemen voor onze gemeente.    

De excursie duurt een namiddag en gaat per bus naar Geldermalsen: locatie Avri met zowel windturbines als een zonneveld. Energiecoöperatie Betuwewind ontvangt ons daar en deelt al hun ervaringen. Er zijn korte presentaties, rondleidingen en veel ruimte voor vragen. Over kosten, opbrengst en techniek. Over natuurschade, geluid, slagschaduw en mee- en tegenvallers. En over lokaal eigendom en de rol van de coöperatie. Verder houdt de GGD een korte inleiding en beantwoordt vragen over gezondheidsaspecten.

Wat ga je zien

Windpark Avri is door Betuwewind gebouwd op het terrein van een vroegere vuilstort. De 900 leden van de coöperatie financierden dit samen. Het park heeft drie windmolens, waarvan één bovenop de afvalbult staat. Er is techniek uit de offshore-industrie gebruikt die nog nergens in de wereld werd toegepast. Samen met de 11 windturbines bij Deil levert het windpark stroom voor 60.000 huishoudens. Zonnepark Avri is 12 hectare (18 voetbalvelden) groot. En levert met ruim 34.000 panelen stroom voor zo’n 2.500 huishoudens. De netto-inkomsten uit dit zonnepark worden lokaal geïnvesteerd.

Meld je vooraf aan

De excursie is kosteloos. Vertrek, met twee bussen, is om 15.30 uur vanaf Bilthoven NS. Terugkomst is gepland rond 18.00 uur. Er is plek voor 100 personen en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij, je kunt je nog tot eind deze week opgeven. Aanmelden kan hieronder:

Gegevens

Datum:
2 november 2022
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Bilthoven Station
Bilthoven, Nederland

Organisator

BENG!
E-mail
info@bengdebilt.nl
Bekijk de site van Organisator